Γεύσεις

Το Ζαγόρι φημίζεται για την πλούσια και νόστιμη κουζίνα του. Η περιοχή διαθέτει πληθώρα λαχανικών, οσπρίων, φρούτων, κρέατος, ποταμίσιων ψαριών και οστρακοειδών, μελιού και μανιταριών (γύρω στο Νοέμβριο είναι η περίοδος συγκομιδής μανιταριών και υπάρχουν outdoor εταιρείες που προσφέρουν ημερήσιες εκδρομές συλλογής μανιταριών, μαγειρέματος και γευσιγνωσίας). Υπάρχει επίσης τοπική παραγωγή κρασιού και τυριού.

Η ναυαρχίδα του Ζαγορίου είναι οι πίτες (σίγουρα οι καλύτερες στην Ελλάδα), που έρχονται σε όλα τα διαφορετικά σχήματα και γεύσεις, γλυκές και αλμυρές. Διαφορετικές συνταγές με αγριογούρουνο, πέστροφα και ποταμίσιες καραβίδες, φασόλια με βότανα, κρέας στο φούρνο με ρύζι είναι επίσης αρκετά κοινές (και πολύ νόστιμες). Το συνολικό επίπεδο των εστιατορίων στο Ζαγόρι είναι αρκετά υψηλό και η κύρια διαφορά είναι αν προσφέρουν απλή τοπική κουζίνα ή περίτεχνες συνταγές. Οι χώροι εστίασης υπάρχουν επίσης σε διαφορετικά περιβάλλοντα, από το επίσημο στυλ εστιατορίου έως πιο χαλαρά περιβάλλοντα στις διάσημες κεντρικές πλατείες των χωριών (με πολύ τοπικό και ευχάριστο συναίσθημα).

Υπάρχουν εστιατόρια που ειδικεύονται, για παράδειγμα, σε συνταγές μανιταριών ή σε περίτεχνη ελληνική κουζίνα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε μια μονάδα αγροτουρισμού στην οποία μπορείτε να έχετε μια συναρπαστική εμπειρία του κύκλου αναπαραγωγής ζώων και της γεωργικής παραγωγής, να γνωρίσετε την τέχνη της ύφανσης και να αισθανθείτε και να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα στο εστιατόριο της μονάδας με συστατικά που παράγονται εδώ.

Γνωρίζουμε κάθε σπιθαμή της περιοχής και τις επιλογές φαγητού και θα χαρούμε να μοιραστούμε τις γνώσεις μας μαζί σας.

Previous slide
Next slide
el
Μετάβαση στο περιεχόμενο