Εμπειρίες στα Ζαγοροχώρια

Το Ζαγόρι (Ζαγοροχώρια), που σημαίνει ο τόπος πίσω από το βουνό, είναι μια μεγάλη (100 km2) περιοχή παρθένας φυσικής ομορφιάς στην καρδιά του προστατευόμενου «Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου» που αποτελεί μέρος της Natura 2000 και υποψήφια τοποθεσία για την Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO.

Αποτελείται από μια ομάδα 46 γραφικών χωριών που διακρίνονται για την ποικιλόμορφη πανίδα και χλωρίδα τους, την τοπική ιστορία, τον πλούσιο πολιτισμό, την παραδοσιακή κουζίνα και τη μοναδική πέτρινη αρχιτεκτονική τους.

Ο Βίκος-Αώος, ένα Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO, περιμένει τον επισκέπτη να ανακαλύψει την ανέγγιχτη φυσική ομορφιά του. Το φαράγγι του Βίκου, ο ποταμός Βοϊδομάτης και οι μυθική Δρακολίμνη, είναι μόνο μερικά από τα διαμάντια της περιοχής. Το Ζαγόρι φημίζεται επίσης για την κουζίνα του και τις νόστιμες συνταγές του και τα Άνω Πεδινά φιλοξενούν πολλές μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο.

Τα Ζαγοροχώρια είναι μια εμπειρία ζωής. Συμμετέχοντας σε υπαίθριες δραστηριότητες όπως ράφτινγκ, κανό ή πεζοπορία, επίσκεψη σε διάφορα αξιοθέατα, βουτιά στη φύση, επίσκεψη στα χωριά με το αυτοκίνητο ή κι ακόμα παραπέρα με 4Χ4, γευσιγνωσία της τοπικής κουζίνας και απολαμβάνοντας φεστιβάλ κινηματογράφου ή τοπικές εκδηλώσεις με φαγητό και μουσική, είναι εδώ όλο το χρόνο, περιμένοντας να τα εξερευνήσετε και να τα απολαύσετε.
Και τα 46 χωριά συνδέονται με μονοπάτια πεζοπορίας και επιβλητικά βουνά, βαθιά φαράγγια, καθαρά ποτάμια, καταρράκτες και ατελείωτη πολύχρωμη χλωρίδα που κάνουν τα Ζαγοροχώρια μια απόλυτα μοναδική τοποθεσία.

Υπάρχει μια σαφώς διαφορετική αίσθηση ανάλογα με την εποχή του έτους. Εδώ, μπορείτε να παρατηρήσετε την ανθισμένη φύση την άνοιξη, να ακούσετε το τραγούδι του αηδονιού σε μια δροσερή καλοκαιρινή νύχτα, να αγναντέψετε την πρωινή ομίχλη πάνω από την κοιλάδα ή να απολαύσετε το ροζ-γκρι ηλιοβασίλεμα και τις ξαφνικές καταιγίδες κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και να αισθανθείτε την ομορφιά του χειμερινού τοπίου ανάμεσα στα χιονισμένα βουνά, το ποτάμι και το φαράγγι.

Previous slide
Next slide
el
Μετάβαση στο περιεχόμενο