Υπαίθριες Δραστηριότητες

Επιβλητική φύση

Το Ζαγόρι (ο τόπος πίσω από το βουνό) είναι μια περιοχή παρθένας φυσικής ομορφιάς στην καρδιά του προστατευόμενου «Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου» που αποτελεί μέρος του Natura 2000 και υποψήφια τοποθεσία για την Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO. Αποτελείται από μια ομάδα 46 γραφικών χωριών που διακρίνονται για την τοπική ιστορία, τον πλούσιο πολιτισμό, την παραδοσιακή κουζίνα και τη μοναδική αρχιτεκτονική πέτρινων σπιτιών.

Το περιβάλλον αποτελείται από πυκνά δάση, απότομες βουνοκορφές, ποτάμια με κρυστάλλινα νερά και αλπικές λίμνες. Το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο στον κόσμο με τη διάσημη  διάσχισή του, τον ποταμό Βοϊδομάτη, το πιο καθαρό ποτάμι στην Ευρώπη με το όμορφο πέτρινο γεφύρι λίγο έξω από το χωριό Αρίστη, τη Δρακολίμνη, την μυθική ορεινή λίμνη, και τη Γκαμήλα, το εντυπωσιακό οροπέδιο,  μια από τις  καλύτερες  πεζοπορικές  διαδρομές, είναι μόνο μερικά από τα ευρέως γνωστά σημεία που προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Previous slide
Next slide

Υπαίθριες δραστηριότητες

Η περιοχή προσφέρει εκπληκτικές ευκαιρίες για να απολαύσετε την παρθένα φύση σε όλο το μεγαλείο της. Ο ξενώνας Amaryllis βρίσκεται στα Άνω Πεδινά, στην καρδιά του Ζαγορίου, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό σημείο εκκίνησης για εκδρομές και δραστηριότητες.

Για όλες ή για οποιαδήποτε από τις παρακάτω δραστηριότητες, παρακαλούμε ρωτήστε μας. Θα σας βοηθήσουμε να  σχεδιάσετε  αυτό που σας ενδιαφέρει ή θα οργανώσουμε για εσάς οποιαδήποτε δραστηριότητα σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

  • Μεγαλύτερη ή μικρότερη πεζοπορία. Υπάρχουν ατελείωτες επιλογές πεζοπορίας δεδομένου ότι τα περισσότερα  χωριά συνδέονται με μονοπάτια.
  • Διάσχιση φαραγγιού του Βίκου. Ξεκινάει από το χωριό Μονοδένδρι και καταλήγει στο χωριό Βίκος. Παίρνει περίπου 5-6 ώρες. Είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να ζήσει κάποιος.
  • Ράφτινγκ ποταμών και κανό διαφόρων επιπέδων δυσκολίας ανάλογα με τον ποταμό που θα επιλέξετε.
  • Ιππασία
  • Ποδήλατα βουνού
  • Αλεξίπτωτο πλαγιάς
  • 4×4 εκτός δρόμου εξερεύνηση

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες προσφέρονται από την εξειδικευμένη και πιστοποιημένη  εταιρεία Trekking Hellas.

 
 
el
Μετάβαση στο περιεχόμενο