Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια αποτελούν μια ξεχωριστή οικιστική, ιστορική και πολιτιστική ενότητα  46 χωριών, στο Βορειοδυτικό άκρο της  οροσειράς της Πίνδου. Βρίσκονται σε απόσταση περίπου 30 χλμ. από τα Ιωάννινα και  25 χλμ. από το αεροδρόμιο, την πανέμορφη πρωτεύουσα του νομού Ιωαννίνων και διαθέτουν άρτιο οδικό δίκτυο.
Αποτελούν ένα δίκτυο από 46 πανέμορφα χωριά, όπου κανείς μπορεί να βρει ό,τι ζητάει.
Χωριά με ζωή ή με ηρεμία, χωριά με απίστευτη θέα ή χωριά μέσα στο δάσος. Πανέμορφα δάση αλλά και περήφανες απόκρημνες κορυφές, πεντακάθαρα ποτάμια όπως ο Βοϊδομάτης αλλά και αλπικές λίμνες, όπως η Δρακολίμνη.

Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική από πέτρα και ξύλο, που είναι τα κύρια υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κατοικιών. Ευτυχώς, τα περισσότερα χωριά της περιοχής υπόκεινται σε σχετικούς νόμους σχετικά με τους παραδοσιακούς οικισμούς, οπότε η τοπική αρχιτεκτονική έχει προστατευθεί και διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Το φαράγγι του Βίκου είναι σίγουρα ένα άλλο φυσικό αξιοθέατο που αξίζει να δείτε. Εάν φτάσετε εκεί, μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε μια βόλτα κατά μήκος των σηματοδοτημένων μονοπατιών που αποτελούν μέρος του μονοπατιού Ε4.

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο