Η Περιοχή

Ζαγόρι (Ζαγοροχώρια)

Που σημαίνει ο τόπος πίσω από το βουνό, είναι μια περιοχή παρθένας φυσικής ομορφιάς στην καρδιά του προστατευόμενου «Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου», το οποίο αποτελεί μέρος του Natura 2000 και υποψήφια τοποθεσία για την Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO.

Αποτελείται από μια ομάδα 46 γραφικών χωριών που διακρίνονται για  την ποικιλόμορφη πανίδα και χλωρίδα τους,  την τοπική ιστορία, τον πλούσιο πολιτισμό, την παραδοσιακή κουζίνα και τη μοναδική πέτρινη αρχιτεκτονική.  Ο Βίκος-Αώος, ένα παγκόσμιο γεωπάρκο της UNESCO, περιμένει  τον επισκέπτη να ανακαλύψει την ανέγγιχτη φυσική ομορφιά του. Το φαράγγι του Βίκου, ο ποταμός Βοϊδομάτης και οι μυθική Δρακολίμνη, είναι μόνο μερικά από τα διαμάντια της περιοχής.

Το Ζαγόρι  φημίζεται επίσης για την κουζίνα του και τις νόστιμες συνταγές του και τα Άνω Πεδινά φιλοξενούν πολλές μουσικές  και πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Η πόλη των Ιωαννίνων

Mε την υπέροχη λίμνη, το μεσαιωνικό κατοικημένο φρούριο, την παλιά αρχιτεκτονική της πόλης, το σύγχρονο πεζοδρομημένο τμήμα με εξαιρετικές ευκαιρίες για ψώνια ειδικά σε τοπικά προϊόντα και ασημικά, σημαντικά μουσεία και μια έντονη νυχτερινή ζωή απέχουν μόλις 40 λεπτά.
Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων είναι ακόμα πιο κοντά, μόλις 30 λεπτά από το Amaryllis

Χιονοδρομικό Ανήλιου - Μέτσοβο

Ανεβασμένο στην κορυφή της Πίνδου, με συγκριτικό πλεονέκτημα την εύκολη και άμεση πρόσβαση μέσω της Εγνατίας Οδού (μόλις 7χλμ από την Έξοδο Ανηλίου), υπηρεσίες αποχιονισμού επί 24ώρου βάσεως, καθαρό και ασφαλές οδικό δίκτυο, το Anilio Adventure Park αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο συνάντησης για σκι, χιονοδρομίες, trekking, ορειβασία, ποδηλασία, εναλλακτικούς τρόπους χαλάρωσης και διασκέδασης, στο γεωγραφικό κόμβο Μακεδονίας-Ηπείρου-Θεσσαλίας.

Η Τοποθεσία του Amaryllis

Το Amaryllis Boutique Guest House βρίσκεται σε βολική τοποθεσία, ακριβώς στο κέντρο της περιοχής του Ζαγορίου, καθιστώντας το ιδανικό σημείο αναχώρησης για όλες τις δραστηριότητες και εκδρομές στην περιοχή.

Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο  των  Άνω Πεδινών, (υψόμετρο 1.100 μ.), ένα όμορφο χωριό με επιβλητικά αρχοντικά, παλιές εκκλησίες και πλατείες,  προσφέρει απρόσκοπτη θέα στις βουνοκορφές και στα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα καθώς και μια αίσθηση απόλυτης ηρεμίας.

Previous slide
Next slide
el
Μετάβαση στο περιεχόμενο