Χιονοδρομικό Ανήλιου - Μέτσοβο

Ανεβασμένο στην κορυφή της Πίνδου, με συγκριτικό πλεονέκτημα την εύκολη και άμεση πρόσβαση μέσω της Εγνατίας Οδού (μόλις 7χλμ από την Έξοδο Ανηλίου), υπηρεσίες αποχιονισμού επί 24ώρου βάσεως, καθαρό και ασφαλές οδικό δίκτυο, το Anilio Adventure Park αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο συνάντησης για σκι, χιονοδρομίες, trekking, ορειβασία, ποδηλασία, εναλλακτικούς τρόπους χαλάρωσης και διασκέδασης, στο γεωγραφικό κόμβο Μακεδονίας-Ηπείρου-Θεσσαλίας.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου ξεκίνησε να λειτουργεί το 2012 και αποτελεί το νεότερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα. Έχει μετονομαστεί σε Anilio Adventure Park, συστήνοντας την ιδέα ενός ολοκληρωμένου Πάρκου στο φυσικό περιβάλλον, γεμάτο ζωή και δράση για ενήλικες, παιδιά, οικογένειες, επισκέπτες, που αγαπούν το βουνό και τις ορεινές δραστηριότητες όλες τις εποχές του χρόνου. Προσφερει διαφορετικους τυπος σκι (αλπικό, αντοχης, ορειβατικο) snow bord και snowmobile.

Η Εγνατία Οδός σάς οδηγεί απευθείας στο Anilio Adventure Park, σε υψόμετρο 1.850μ (βάση 1.680μ), μόλις 7χλμ από την Έξοδο Ανηλίου, μέσα από το δάσος με θέα τα χωριά Ανήλιο και Μέτσοβο αντικριστά. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος και ο Δήμος Μετσόβου με την Περιφέρεια Ηπείρου συνεργάζονται αποτελεσματικά στα θέματα συντήρησης και αποχιονισμού, με τις τεχνικές υπηρεσίες να είναι σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.
Previous slide
Next slide
el
Μετάβαση στο περιεχόμενο